Demisii masive la o multinaţională după ce șefii le-au impus angajaților să vină 5 zile la birou în loc de 3


La doar o săptămână după ce CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a anunțat că angajații vor trebui să revină la birou cinci zile pe săptămână, 73% dintre aceștia iau în considerare demisia, potrivit Fortune. Conform platformei Blind, care a intervievat 2.585 de angajați Amazon verificați, mulți dintre ei se gândesc să plece înainte de termenul limită din ianuarie 2025, când se așteaptă să revină la birourile companiei de 1,9 trilioane de dolari.

Majoritatea angajaților Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de această obligativitate și că își caută un nou loc de muncă – sau cunosc pe cineva din echipa lor care este mulțumit.

Mai mult, peste o treime au declarat că știu pe cineva din cadrul companiei care și-a prezentat demisia din cauza anunțului.

Fortune a constatat, de asemenea, în propria sa investigație, că angajații „trimit CV-uri cu furie” pentru noi locuri de muncă și intervievează deja pentru roluri mai flexibile în altă parte.

Amazon nu a răspuns la solicitarea Fortune de comentarii.

Lucrătorii din domeniul tehnologiei sunt îngrijorați că angajatorul lor le va urma exemplul

Peste 90% dintre lucrătorii Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei în birou, potrivit sondajului Blind, și mulți au postat pe Blind despre temerile lor că aceasta va inspira alți giganți din domeniul tehnologiei să urmeze exemplul.

„Munca la distanță este un lucru al trecutului…”, a scris un profesionist Block verificat pe Blind.

„Amazon nu va face acest lucru decât dacă știe că omologii lor nu vor face ceva similar în viitor”.

„Alte companii vor face acest lucru, bucurați-vă de lucratul de acasă cât timp durează oameni”, a comentat un lucrător Google.

„Împachetați, băieți, s-a terminat”, a adăugat un angajat AT&T. „Toată tehnologia va urma și va fi de 5 zile pe săptămână acum”.

Într-adevăr, după ce Amazon a anunțat că îi cheamă pe lucrători înapoi la vechile metode de lucru, producătorul de calculatoare Dell a cerut în mod similar ca personalul său de vânzări să vină la birou cinci zile pe săptămână, față de trei.

Cu toate acestea, cercetările arată în mod constant că societățile care impun obligații stricte în birou, precum Amazon și acum Dell, sunt de fapt excepții de la regulă.

În realitate, majoritatea întreprinderilor devin mai flexibile, nu mai puțin flexibile, și chiar au revenit recent asupra poziției lor privind munca de acasă.

Comentarii Facebook