Duminica 8 Septembrie

Deși se confruntă cu o boală grea, Florentina nu s-a oprit niciodată din luptat! Tânăra vrea să devină medic, după ce cancerul i-a luat frățiorul mai mic


Florentina și-a pierdut frățiorul în lupta cu cancerul, dar vrea să devină medic pentru a salva alți copii

La doar 19 ani, Florentina știe ce vrea de la viață. Deși a trecut prin multe obstacole încă din copilărie, tânăra își dorește cu disperare să ajungă medic.

Din păcate, la o vârstă fragedă a fost diagnosticată cu scolioză, o afecțiune care i-a afectat coloana vertebrală și i-a transformat viața într-o luptă constantă cu limitările fizice. 

Dorința tinerei de a ajunge medic este alimentată de moartea tragică a frățiorului ei mai mic, care a pierdut lupta cu cancerul.

,,Visul meu este să mă pregătesc pentru o carieră în medicină, iar asta mă motivează să lupt împotriva oricărei dureri. De când frățiorul meu mai mic a pierdut lupta cu cancerul, singurul lucru pe care mi-l doresc este să devin medic. Dacă el a putut îndura atâta suferință, pot să o fac și eu.”, e explicat Florentina.

Singura ei salvare ar fi o operație costisitoare, dar care îi poate schimba viața, pentru care Florentina speră să strângă fondurile.

33.850 euro, atât valorează viitorul unui adolescent care își dorește să scape doar de propria durere, dar să o aline și pe a celorlalți. 

unnamed (2).jpg

Scolioza Florentinei o împiedică să-și trăiască viața ca un adolescent normal

Tânăra a fost diagnosticată cu scolioză la vârsta de 4 ani, lucru care i-a afectat semnificativ viața. Fata nu poate merge pe jos la școală, nu poate sta prea mult în bancă în aceași poziție și depinde complet de părinți pentru orice activitate care implică efort fizic.

,,Aș putea spune că ,,m-am născut” cu ea. Am aflat că am scolioză de la o vârstă foarte mică, aveam 4-5 anișori. Eu nu mă știu altfel. Mama și tata au observat că postura mea nu era dreaptă și m-au dus la medic.

Am purtat corset o perioadă, dar durerile de spate nu încetau, ba chiar s-au intensificat pe măsură ce creșteam. Nu pot sta mult timp în aceeași poziție și uneori nu pot respira normal din cauza presiunii asupra plămânilor.”, a explicat Florentina.

Recent, tânăra a trecut prin examenul maturității, lucru care n-a lăsat-o să uite cât de greu este să trăiești cu o astfel de afecțiune. Fata a trecut prin dureri crunte însă a trecut și peste acest hop și este convisă că vrea să devină medic. 

,,A fost foarte greu să stau în bancă pe durata probelor scrise, dar am reușit. Au fost momente când nu mă puteam concentra din cauza durerilor, dar știam că trebuie să îndur. Este adevărat că va trebui să petrec multe ore în picioare, fie în sala de operații, fie la cursuri, dacă vreau să urmez medicina, însă asta îmi doresc să fac. În condițiile actuale, acest lucru ar fi totuși dificil din cauza durerilor și a limitărilor fizice impuse de scolioză.

Am însă șansa de a rezolva această problemă medicală cu ajutorul unei operații care se face în țară, dar care costă peste 33.000 de euro. Este singura mea salvare.

Dacă nu reușesc să fac această intervenție, nu doar visul meu de a deveni medic se va spulbera, ci și orice șansă la o viață normală. Medicii mi-au spus că sunt șanse foarte mari să dezvolt probleme cardiace - inima este supusă unei presiuni imense în cutia toracică, nu doar plămânii - iar în cele din urmă pot ajunge la paralizie.”, a explicat adolescenta.

unnamed (3).jpg

Cheltuielile medicale anterioare au lăsat o povară financiară mare asupra familiei 

Familia se descurcă greu cu banii pentru tratamente, mai ales după ce ani la rând, majoritatea din veniturile părinților au fost cheltuite în încercarea de a-i oferi o șansă la viață frățiorului Florentinei. Din păcate eforturile lor au fost în zadar, iar leucemia le-a luat unul dintre copii.

,,Părinții mei fac tot posibilul pentru a mă sprijini, dar pierderea fratelui meu și cheltuielile medicale anterioare au lăsat o povară financiară mare asupra familiei noastre. Lupta cu orice boală este extrem de scumpă în România, cu atât mai mult când vorbim de leucemie.

Ani la rând veniturile părinților mei au mers pe tratamentul frățiorului meu, pe care din păcate nu am putut să îl salvăm. Am fi dat orice să îl ținem lângă noi. A fost extrem de greu să accept că nu îl voi mai vedea niciodată. În memoria lui trebuie să îmi îndeplinesc visul și să ofer șansă la viață altor copii ca el.”, povestește tânăra.

Cum poți ajuta? 

Asociația ,,Salvează o inimă” a deschis o campanie de strângere de fonduri pentru Florentina Onel, tânăra care visează să devină medic și să salveze copii bolnavi de cancer. Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/florentina-onel/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să menționați " ONEL FLORENTINA" în detaliile plății.

unnamed (1).jpg

Comentarii Facebook