Dezastru pe litoralul românesc. Mașini luate de apă și zeci de străzi și case inundate/Au fost făcute sute de apeluri la 112 - VIDEO/FOTO


Un cod roșu de precipitații abundente și instabilitate atmosferică au făcut prăpăd în județul Constanța. Peste 500 de sesizări au fost făcute la 112, iar zeci de străzi și subsoluri au fost inundate.

Imagini filmate în Vama Veche arată cantitatea însemnată de apă acumulată după ploile torențiale de la malul mării care au dus la inundarea străzilor.

vama-veche.png

”Vor fi averse, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăși 40…50 l/mp”, anunţă meteorologii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a emis și el o avertizare Ro Alert de vreme severă pentru data de 31 august 2024, între orele 00:15 și 02:00.

Conform avertismentului, erau așteptate averse torențiale care pot cumula peste 40 l/mp, descărcări electrice frecvente, vijelie puternică și grindină. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările în acest interval de timp și să ia măsuri de autoprotecție, inclusiv adăpostirea în locuri sigure.

constanta-1.jpg

Până la ora 06:00 în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 500 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență.

„Peste 300 de pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 21 de mijloace . Acționăm pe raza jud. Constanța cu precădere în localitățile Chirnogeni, Comana, Amzacea, Pecineaga, Moșneni, 23 august, Mangalia, Neptun, Costinești, Tuzla, Eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanța, topraisar, Limanu”, au transmis pompierii, potrivit hotnews.

Comentarii Facebook