Duminica 6 Octombrie

Diana Șoșoacă nu poate candida la funcția de Președinte al României! Decizia a fost luată de CCR. Nu există cale de atac.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, 5 octombrie, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. CCR a anunțat că a admis cu majoritate de voturi contestația formulată împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la Președinție.

Curtea Constituțională a primit două contestații împotriva Dianei Șoșoacă – una este semnată de Bellantoni Amalia, iar cealaltă, de Ursa Mihai Gheorghe. 

A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, a transmis CCR printr-un comunicat, fără a explica motivele deciziei.

Potrivit Digi24, printre motivele pentru care magistrații CCR au respins candidatura Dianei Șoșoiacă se numără și declarațiile făcute de aceasta. Mai exact, afirmațiile ei arată lipsă de atașament față de Constituție.

În aceeași sedință. au fost respinse contestațiile împotriva lui Nicolae Ciuca, Kelemen Hunor și Miron Cozma, ca urmare a acestui fapt ceo trei putând să candideze la cea mai înaltă funcție în stat.

Diana Șoșoacă acuză că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială




Comentarii Facebook