Diplomele de licență, masterat, de ingineri și arhitecți vor avea coduri QR. Proiectul se află pe ordinea de zi la Guvern


Guvernul urmează să aprobe miercuri modelele de diplome cu cod QR pentru certificare ce vor fi eliberate studenților care sunt acum în anul I de facultate. Cel mai devreme, documentele vor fi utilizate în anul 2028.

Ele ar urma să fie aprobate la 9 luni după ce au fost puse în consultare publică de Ministerul Educației.

Codul QR conține un identificator unic specific fiecărui act de studii care se eliberează absolvenților. Prin scanarea codului QR se va confirma autenticitatea actului de studii, se arată în proiectul de HG, potrivit Edupedu.ro.

Lista documentelor ce vor fi aprobate și vor conține un cod QR

 Diplomă de Absolvire:

1.jpg

Diplomă de Licență:

2.jpg

Diplomă de Inginer:

3.jpg

Diplomă de Urbanist:

4.jpg

Diplomă de Arhitect:

5.jpg

Diplomă de Licență și Master (comasat):

6.jpg

Diplomă de Masterat:

7.jpg

Diplomă de Doctor:

8.jpg

Certificat de Absolvire:

9.jpg

Certificat Doctorat:

10.jpg

Atestat Studii Postdoctorale:

11.jpg

Prin scanarea codului QR se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului diplomei, sistem care ar urma să fie conectat în acest sens cu Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) – pentru învățământul preuniversitar și cu Registrul Matricol Unic (RMU) – pentru universități, după cum explică pentru sursa menționată anterior Robert Berezovski, șef la biroul Acte de studii din Ministerul Educației.

Comentarii Facebook