Doi români au trecut Dunărea, cu ajutorul unei căruțe, pentru a fura lemne din Bulgaria. Unul dintre ei a fost grav rănit de autorități


Doi bărbați au trecut Dunărea, cu ajutorul unei căruțe, cu scopul de a fura lemne de pe teritoriul Bulgariei. Autoritățile au observat ceea ce aveau de gând cei doi români și au făcut uz de armă. Bărbatul a fost transportat la un spital după ce polițiștii de forintieră din România au trecut pe teriotoriul țării menționate anterior pentru a-l ajuta pe bărbat.

Reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au anunţat că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Turnu Măgurele au fost informaţi că doi bărbaţi au trecut Dunărea şi se află pe un ostrov bulgăresc, potrivit news.ro.

,,Întrucât unul dintre bărbaţi era rănit, poliţiştii de frontieră împreună cu colegii de la ISU Teleorman s-au deplasat cu o ambarcaţiune pe ostrovul bulgăresc. Aceştia l-au preluat pe bărbat şi l-au transportat la malul românesc, de unde a fost luat de o ambulaţă”, au transmis poliţiştii de frontieră.

Aceştia au adăugat că poliţiştii de frontieră bulgari i-au informat că cei doi bărbaţi, cetăţeni români, au trecut Dunărea pe un ostrov bulgăresc, cu o căruţă, printr-o zonă unde apele fluviului sunt foarte scăzute.

,,Cei doi bărbaţi au mers pe ostrovul bulgăresc cu intenţia de a sustrage material lemnos, moment în care au fost surprinşi de autorităţile bulgare. Între bărbaţi şi autorităţile bulgare a izbucnit un conflict, iar partea bulgară a făcut uz de armă”, a precizat sursa citată.

Bărbatul rănit este internat într-un spital din Bucureşti, iar celălalt bărbat este în custodia autorităţilor bulgare. 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele au anunţat, vineri, că a fost deschis dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Ei au precizt că două persoane din Turnu Măgurele, tată şi fiu, au trecut frontiera României cu Bulgaria. 

,,Ulterior, în jurul orei 22:00, autorităţile române au fost sesizate de autorităţile din Bulgaria, în sensul că una dintre persoanele menţionate mai sus se află în stare gravă şi necesită deplasare la spital. La faţa locului, s-a prezentat o ambulanţă care a procedat la transportarea persoanei în vârstă de 49 de ani la un spital din Municipiul Bucureşti”, au transmis procurorii.


Comentarii Facebook