Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Două zone din România au fost incluse pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times, pe vreme de pandemie de coronavirus. Jurnaliștii acestei publicații americane celebre au întocmit un clasament pe baza celor peste 2.000 de sugestii pe care le-au primit de la cititori. Dintre acestea, au ales doar 52.
Ce zone din România au fost incluse pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times?
Astfel, publicația New York Times a inclus pe lista destinațiilor de vacanță recomandate și două zone de pe plaiul românesc. Mai exact, Maramureș și Bucovina. Motivul pentru care acestea au ajuns în clasament este acela că au peisaje spectaculoase, cu ferme, fânețe și căruțe trase de cai, precum și drumuri noroioase. În plus, se pare că un avantaj al acestora, în opinia americanilor, este că aceste regiuni ale României păstrează un mod de viață ce s-a pierdut în alte părți.
„Lista, realizată pe baza recomandărilor cititorilor, are 52 de locuri din întreaga lume, iar Maramureșul, alături de Bucovina, sunt singurele zone din România aflate pe această listă. Maramureșul a fost ales pentru autenticitatea sa și pentru că aici mai poți găsi un mod de viață care a dispărut în alte zone din lume. Trebuie să profităm din plin de aceste lucruri, de unicitatea și autenticitatea Maramureșului și să dezvoltăm un turism care să păstreze acest mod de viață”, a scris Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, pe Facebook.
Ce a scris New York Times despre România?
Maramureșul și Bucovina au fost recomandate ca destinații turistice pe timp de pandemie de coronavirus demne de clasamentul New York Times de Ivan Stoler, care a crescut într-o familie de basarabeni. El a povestit, între altele, că s-a minunat de un gard făcut din fier forjat pe care se afla Steaua lui David, undeva la ieșirea din Piatra Neamț. Tot el a menționat și splendidele mănăstiri pictate din Bucovina.
„Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a scris el către New York Times.
0 Comentarii