După 10 ani de Germania, o româncă n-a mai suportat viața acolo și a revenit ACASĂ: „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”


Tot mai mulți români aleg să renunțe la viața pe care și-au construit-o de-a lungul anilor în străinătate și decid să se întoarcă acasă. Dorul de familie, alături de dezvoltarea accelerată a României, îi determină să revină din țări precum Germania, Austria sau Marea Britanie.

Acum, firmele de curierat nu mai livrează pachete cu mâncare în Vest, ci aduc înapoi bunurile celor care se întorc. După 10 ani petrecuți în Germania, Nela Grigoraș s-a întors în țară împreună cu soțul și copiii, pentru a-și reconstrui viața în România. Odată reveniți, acești români contribuie la transformarea comunităților locale, aducând cu ei experiențele și cunoștințele dobândite peste hotare. Decizia lor de a se întoarce nu doar că le readuce familiile aproape, dar și ajută la creșterea și modernizarea României.

„M-am întors în țară la începutul lunii august deoarece îmi doresc mai multă libertate pentru copiii mei. Oarecum Germania e țara roboților o consider eu, iar eu nu doresc ca copiii mei să facă parte din acest sistem, e țara roboților, în curând o fină de a noastră o să se mute în România, pe viitor va veni și sora mea”.

În ultimii doi ani, peste 18.000 de copii întorși cu părinții din străinătate au fost înscriși în sistemul de învățământ din România. Părinții lor le dau acum de lucru firmelor de curierat.

„În acest an am avut cea mai mare creștere, am avut o relocare la 2-3 zile distanță, deci foarte multe, undeva la 15-20 pe lună, în ultima lună am avut o cerere foarte mare, cel puțin din august am avut minim 10 relocări din Germania sau Austria către România de la mobilă, biciclete, jucării pentru copii”, explică Mihai Nistorescu, reprezentantul unei firme de transport, pentru stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook