Vineri 20 Septembrie

După câteva zile în care temperaturile au scăzut în jumătate din țară, meteorologii anunță un nou val de caniculă: „Ne așteptăm la coduri roșii”


După câteva zile în care temperaturile au scăzut în jumătate din țară, meteorologii anunță un nou val de caniculă. Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit, într-o intervenție televizată, despre cum va fi vremea în luna august 

„Revenim la ceea ce înseamnă fenomenul de caniculă. A fost o săptămână ușor mai suportabilă și am mai avut zile în care canicula a fost prezentă în special în partea de Sud-Vest și Sud a țării.

Să nu uităm că am avut un cod galben, două zile la rând, cu temperaturi care, în partea de Sud-Vest și în extremitate, au atins 37 de grade, temperaturi resimțite chiar de 41 de grade Celsius”, a explicat șefa ANM, Elena Mateescu, în direct la Antena 3 CNN. 

Potrivit șefei ANM, și în următoarele săptămâni se vor resimți temperaturi de 44-45 de grade Celsius și nu este exclusă posibilitatea să fie emise coduri roșii de caniculă și în perioada următoare.

„Trebuie să facem o distincție între temperaturile măsurate și temperaturile resimțite.

În general, în funcție de efectul insulei de căldură urbană, cu siguranță vom resimți mult mai mult 44-45 de grade, dacă înregistrăm temperaturi de 37-38 de grade Celsius. Ne așteptăm la coduri roșii de caniculă și în august. Nu trebuie să excludem această posibilitate. Cu siguranță, aceste alerte vor fi emise din timp, așa cum s-a procedat și în cele două luni anterioare”, a mai explicat Elena Mateescu, director ANM.

Comentarii Facebook