Vineri 20 Septembrie

După două săptămâni de muncă intensă în Franța, cei 40 de pompieri români se întorc acasă


După două săptămâni de muncă intensă și dedicată, pompierii români care au fost pre-poziționați în sudul Franței pentru a ajuta și sprijini autoritățile locale în lupta cu incendiile se întorc acasă.

În ultimele două săptămâni, cei 40 de pompieri români au făcut echipă cu salvatorii francezi şi au desfăşurat activităţi ce au inclus patrularea în zonele cu risc, sesiuni de antrenament comune cu   pompierii din Franţa şi participarea la misiuni reale de stingere a incendiilor. 

În perioada 1 - 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a participat la un program organizat de Direcţia Generală Protecţie   Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar pentru a sprijini autorităţile franceze în gestionarea incendiilor de pădure. 

În cadrul acestei misiuni, două echipe de câte 40 de pompieri fiecare, alături de 8 mijloace tehnice, au acţionat pentru monitorizarea şi stingerea focarelor de incendiu. 

„Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre,   precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante”, a transmis IGSU. 


Comentarii Facebook