După Ministerul Agriculturii, acum și la Cultură au fost găsite coafeze detaşate cu salarii de 14.000 de lei
Coafeze au fost găsite detașate și la Ministerul Culturii, în urma auditului auditul financiar făcut.
Sindicatul angajaţilor din minister – ”Culturalia” a dezvăluit că salariile primite de hair-stylişti au fost ”de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.
Detașările se făceau de la firme private, iar norocoșii ocupau funcţii de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, cu salarii cuprinse între 6.600 şi 13.500 de lei/brut pe lună. Asta în condiţiile în care remuneraţia maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună.
”Sunt nereguli foarte mari descoperite chiar de Curtea de Conturi, în urma controlului realizat în 2019. Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătească drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii “Culturalia”.
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunța la Cluj că au fost găsite coafeze şi miliţieni detaşaţi de la firme private, care lucrau în agențiile subordonate ministerului.
”Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii şi din instituţiile din subordine. În opinia noastră, cel puţin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar şi locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi.
La AFIR au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată.
Am găsit şi coafeze şi tot felul de «specialişti» angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020", declara Oros.
0 Comentarii