Duminica 8 Septembrie

Elevii care au obținut 10 la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională ar putea primi bani de la stat! De ce sume ar putea beneficia ,,absolvenții de 10”


Absolvenții care au obținut rezultate deosebite la Evaluarea Națională sau la Bacalaureatul de anul acesta ar putea fi premiați cu bani!

Concret, este vorba de câte 2000 de lei pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și câte 5000 pentru cei de la Bacalaureat, potrivit unui proiectul de Hotărâre de Guvern lansat în recent în consultare publică.

Banii ar urma să vină din bugetul Ministerului Educaţiei. Ar fi vorba de 80 de absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat (58 la examenul naţional bacalaureat, 1 la sesiunea specială şi 21 la examenul de bacalaureat german) în  sesiunea iunie-iulie 2024, și de  74 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, potrivit news.ro.

”Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal.

În contextul menţionat anterior, apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor şi o invitaţie către întreaga populaţie şcolară la un învăţământ de performanţă înaltă”, transmit reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Comentarii Facebook