Elevii din Ungaria nu mai au voie cu telefoanele mobile în şcoli! Le predau profesorilor la intrarea în școală


Din 2 septembrie, în școlile primare şi secundare din Ungaria sunt interzise telefoanele mobile, dispozitivele cu acces la internet și aparatele care înregistrează audio-video.

Cei 1,5 milioane de elevi maghiari nu vor mai avea voie cu telefoane la școală, a anunțat secretarul de stat responsabil pentru învăţământul public, Zoltán Maruzsa, la postul public de radio Kossuth, scrie agenția Hirado.

Toate acestea vor trebui predate profesorilor la intrarea în școală, urmând să fie restituite elevilor la sfârşitul orelor. Excepţiile de la regulă vor trebui justificate şi acceptate de profesori și directorii de școli. De asemenea, profesorii vor trebui să controleze dacă elevii aduc în clasă astfel de obiecte.

Criticii măsurii spun că astfel profesorii vor fi transformați în „jandarmi”.

Potrivit oficialului maghiar, excepţie de la regulament este folosirea din motive de sănătate a telefoanelor mobile şi a dispozitivelor inteligente, acest lucru putând fi autorizat de directorii de şcoală, în timp ce cu privire la utilizarea dispozitivelor în scop pedagogic, în timpul orelor, poate decide profesorul.

Comentarii Facebook