Sambata 28 Septembrie

Eliminarea vizelor pentru SUA ar putea deveni o realitate pentru români: ,,Suntem pe ultima sută de metri”


România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, potrivit premierului Marcel Ciolacu. Acesta a motivat prin faptul că rata de respingere a cererilor de viză pentru cetățenii români a scăzut sub 3%.

Acesta este unul dintre criteriile fundamentale pentru includerea în program, care permite călătorii fără viză în SUA.

Într-un interviu acordat postului Realitatea TV, Ciolacu a precizat că rata de respingere se află într-un trend descendent și că un anunț oficial privind admiterea României în program este așteptat în jurul datei de 15 octombrie.

Ambasadorul României în Statele Unite, Dan-Andrei Muraru, a confirmat anterior faptul că România este aproape de îndeplinirea cerințelor necesare, potrivit RomâniaLiberă.

„Suntem pe ultima sută de metri, adică până la sfârșitul anului fiscal american, care se termină la 1 octombrie anul acesta, suntem convinși că va fi îndeplinit criteriul de a fi sub 3% rată de respingere din toate aplicațiile cetățenilor români pentru vize în SUA. Ambasada Statelor Unite a acordat anul acesta un număr uriaș de vize, cred că se vor apropia de 50.000, poate 60.000. Sunt foarte multe aplicații venite și din mediul privat și din mediul guvernamental și credem că este o șansă foarte bună. Anul trecut fiscal, care s-a încheiat la 1 octombrie 2023, am fost la o rată de respingere de peste 8%, deci putem să fim anul acesta sub 3%”, declara ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.


Comentarii Facebook