Ești obligat să dai datele tale, dar nu știi cine îți bate la ușă! Avocat: Atenție la recenzorii falși, ca să nu te trezești cu un credit uriaș


Un avocat trage un semnal de alarmă, după ce etapa de autorecenzare s-a încheiat. Atenție la recenzorii falși, care pot bate de astăzi la ușa dumneavoastră pentru a vă completa datele pentru recensământ. Aceștia pot cere buletinul după care pot face o poză și vă puteți trezi astfel cu credite uriașe făcute pe numele dumneavoastră.

Acesta ar fi doar unul dintre pericolele care se pot naște în urma acestui recensământ. Pentru că, dacă ne aducem aminte de momentul în care a început sau s-a impus acea obligativitate de purtare a măștii, foarte mulți răufăcători s-au prevalat de aceasta nevoie socială de la momentul respectiv și au început să dea spargeri prin folosirea acestei măști. 

Știm bine cum se deplasau cu masca pe față spunând, în momentul în care erau prinși, că respectau măsurile de protecție. Ei bine, altul era scopul. Așa că este posibil ca și acum să se speculeze momentul, să contacteze diverse persoane, să intre în casa persoanelor, în special a celor vulnerabile, care nu se pot apăra și practic să dea acele spargeri de care cu toții știm”, a explicat avocatul Artin Sarchizian la Antena 3

Statul ar fi trebuit să ia niște măsuri de protecție

Pe de altă parte sigur că și această problemă a datelor cu caracter personal este destul de sensibilă. Din punctul meu de vedere nu există nicio rațiune pentru care ar trebui să se dea acel act de identitate pentru a fi scanat, fotografiat, dacă nu există toate garanțiile. Și acum, că discutăm despre garanții, este foarte greu să-ți dai seama dacă este un adevărat recenzor sau un impostor. Pentru că există acea posibilitate de falsificare a legitimațiilor. 

De aceea cred că statul ar fi trebuit să ia niște măsuri de protecție și poate una dintre aceste măsuri ar fi fost acea ca recenzorii să fie însoțiți de către un polițist. Desigur, întrebarea se pune: Ce polițist?  Pentru că nu mai avem acei sectoriști. Ei bine, ar fi trebuit să găsească resurse pentru a acorda sprijin în acest sens, tocmai pentru a securiza și a apăra practic persoanele împotriva unor riscuri de genul celor arătate mai devreme”, explică avocatul. 

Comentarii Facebook