Fenomenul „furry” ia amploare și în școlile din România. Mai mulţi elevi vin costumaţi la şcoală în diverse animale/Refuză să mai comunice firesc
În căutarea identității, unii elevii din Capitală susţin că aparțin comunităţii "furry" şi devin "fursona", adică se comportă şi vin la şcoală îmbrăcați asemănător necuvântătoarelor şi, potrivit profesorilor, refuză să mai comunice firesc la ore.
Se întâmplă deja în mai multe şcoli din Bucureşti, acolo unde potrivit observatornews.ro, directorii unităților de învățământ au refuzat să comenteze subiectul.
„Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil. Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta - a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa... La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot", spune un elev din Bucureşti, potrivit sursei citate.
Depășiți de situaţie profesorii se declară îngrijoraţi, în timp ce psihologii fac apel la conștientizarea acestui fenomen, unde tinerii din România trebuie ajutaţi şi sprijiniţi, mai ales dacă sunt sau au fost victime ale bullying-ului în şcoli.
„Poate e nevoia lor de atenție, poate că sunt într-o perioadă cum ar fi adolescența când nu își cunosc încă foarte bine identitatea și nu înțeleg cine sunt, nu se simt acceptați.(...) Un fenomen lăsat așa cum este poate să ducă către tulburări de personalitate dacă copilul chiar intră în personajul ăsta și nu mai poate să iasă de acolo", atrage atenţia Gabriela Maalouf, psiholog.
Ce este fenomenul "furry". La Arad o tânără care se credea pisică a încercat să atace câinii dintr-un parc
Fenomenul "furry" se referă la o subcultura în care oamenii adoptă o identitate sau o conexiune cu animalele antropomorfe sau personaje fantastice cu trăsături animale. Aceste identități pot fi exprimate prin intermediul costumelor elaborate numite "fursuits", artă digitală, povestiri sau role-playing games. Mulți membri ai comunității furry creează sau adoptă propriile personaje antropomorfe, cunoscute sub numele de "fursonas", care reflectă trăsături și personalități alese de ei înșiși sau care sunt o extensie a propriilor lor identități.
Deși majoritatea membrilor comunității sunt implicați în activități artistice și sociale necontroversate, au existat cazuri izolate care au atras atenția negativă. De exemplu, în urmă cu două luni, oamenii dintr-un parc pentru copii din Arad au fost șocați de o tânără care se credea pisică se plimba în patru labe şi încerca să atace câinii din zonă.
11 Comentarii
Chemați măi, protecția animalelor și medicul psihiatru.
mai bine asa decat elgibitisti +-+-+-+
... dar de ce la toate serbarile din vremurile copilariei noastre cand eram costumati in diverse animale nu era nici o problema si acum va speriati pe aici de niste copiii inocenti care se comporta, vai ca niste ... copiii
... i numiti nebuni, stricati, etc ... totusi voi chiar ati uitat ca ati fost candva si voi copiii de ieri ?
Tinerii ăștia trebuie tratați cu seriozitate ca ăștia sint nebuni de mâine. Acuma umbla echipați în animale apoi ajung sa facă alte prostii trebuie duși la nebuni nui de gluma ăștia sint nebuni
Acesti copii in timpurile nu demult apuse ale lui Ceasca ar fi fost " melci in cochilie ".
Indrazneai in acea vreme sa n-ai la tine carnetul de elev, sa nu fi imbracat in uniforma sau sa fi netuns/ cu parul mai lung?
Nu ma plang dupa acele vremuri, dar ce le este permis copiilor din prezent incepe sa fie prea de tot.
As fi vrut sa-i vad… Citeste mai departe
@Tit: Ăștia vor fi societatea de mâine,ăștia vor conduce țara asta dacă va mai exista!RIP România,urmează somnul de veci.
Si daca lovesti cu masina unul din asta care se crede pisica... e ca si cum ai lovi o pisica, nu? Il lasi acolo si iti vezi de drum. Ca animallele nu-s oameni.
... orice noua generatie care se revolta, care incearca sa schimbe ceva nu o face de dragul lelii ci ca efect al presiunilor generatiei parintilor, educatorilor adica fix cei care au puterea si responsabilitatea
... cand cei la putere aleg sa greseasca, aleg ipocrizia, aleg parsivitatea, aleg inactivitatea, aleg lasitatea in orice etica, se complac… Citeste mai departe
Foarte bine, alegerea lor. Dar sa fie si tratati ca atare. Nu e voie la scoala cu animale, nu e voie in restaurant cu animale, nu e voie in magazin cu animale, etc. Problema lor. Abia astept sa vad si unul din astia calcat pe marginea drumului.
@blabla: la cat mai multi intinsi pe sosele.