Fondul clasei e istorie! Ministerul Educației va finanța din bugetul alocat tot ceea ce este nevoie


Strângerea de bani, de la părinți, pentru fondul clasei nu mai este legală începând din anul școlar 2024-2025. Această modalitate de a colecta bani pentru achiziționarea de materiale didactice, reparații minore în sălile de curs sau chiar pentru cadourile profesorilor, nu mai este permisă prin legislația în anul școlar 2024-2025.

Edupedu.ro informează că legislația din România a impus restricții clare privind strângerea de bani pentru fondul clasei, conform unui proiect de Statut al elevului. Noile reglementări stipulează că solicitarea de contribuții financiare de la părinți pentru fondul clasei nu mai este legală, această măsură fiind adoptată pentru a elimina inegalitățile și presiunea financiară asupra familiilor.

Dacă, în ciuda legislației, anumite școli persistă în colectarea de bani de la părinți pentru fondul clasei, acestea riscă să fie sancționate. Autoritățile au dreptul să verifice aceste practici și să ia măsuri. De asemenea, părinții care sunt solicitați să contribuie la astfel de fonduri pot sesiza autoritățile pentru a interveni.

Ministerul Educației va finanța din bugetul alocat, materialele necesare pentru desfășurarea activităților școlare și dotarea sălilor de curs. Acest buget este destinat să acopere toate cheltuielile legate de funcționarea unităților de învățământ, inclusiv materiale didactice, echipamente și alte resurse esențiale.


Comentarii Facebook