Duminica 22 Decembrie

FOTO - Imagini șocante! Femeile care protestează în Iran sunt împușcate în față, sâni și în organele genitale


Medicii din Iran au constat că femeile care ajung la spital de la proteste sunt împușcate altfel decât bărbații care militează pentru libertatea de exprimare a femeilor. Forțele iraniene țintesc protestatarele în față, sâni sau în organele genitale, au dezvăluit ei, sub protecția anonimatului, jurnaliștilor de la The Guardian

Protestatarele, rănite diferit față de bărbații care participă la proteste

Medicii și asistentele, care îi tratează pe protestatari în secret pentru a evita arestarea, au spus că au observat pentru prima dată această practică după ce au văzut că tot mai multe femei soseau cu răni diferite față de bărbați ale căror răni, cel mai frecvent, erau în picioare, fese și spate. În timp ce o întrerupere a internetului a ascuns o mare parte a represiunii sângeroase asupra protestatarilor, fotografiile furnizate de medici pentru The Guardian au arătat răni cumplite pe tot corpul de la alicele pe care forțele de securitate le-au tras asupra oamenilor de la mică distanță. Unele dintre fotografii arată oameni cu zeci de bile mici înfipte adânc în carnea lor

ATENȚIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

teheran 2.PNG

Un medic din provincia centrală Isfahan a spus că el crede că autoritățile vizează bărbați și femei în moduri diferite „pentru că au vrut să distrugă frumusețea acestor femei”. „Am tratat o femeie de 20 de ani, care a fost împușcată în organele genitale de două alice. Alte zece alice erau înfipte în interiorul coapsei. Aceste 10 alice au fost îndepărtate cu ușurință, dar cele două au fost o provocare, deoarece erau înfipte între uretră și deschiderea vaginală”, a spus medicul.

Exista un risc serios de infecție vaginală, așa că am rugat-o să meargă la un ginecolog de încredere. Ea a spus că protesta atunci când un grup de aproximativ 10 agenți de securitate au înconjurat-o și au împușcat-o în organele genitale și în coapse”, a mai spus medicul. 

teheran 4.jpg

Traumatizat de experiență, medicul, care, la fel ca toți profesioniștii din domeniul medical citați în acest articol, a vorbit sub rezerva anonimatului de teama represaliilor, a spus că îi este greu să facă față stresului și durerii la care a fost martor. „Ar fi putut fi propria mea fiică”. Alți specialiști din domeniul medical au acuzat forțele de securitate, inclusiv temuta miliție pro-regim Basij, că ignoră practicile de control al revoltelor, cum ar fi țintirea în picioare pentru a evita deteriorarea organelor vitale.

Un medic din Karaj, un oraș de lângă Teheran, a spus că forțele de securitate „trag în fețele și părțile intime ale corpului femeilor pentru că au un complex de inferioritate. Și vor să scape de complexele lor sexuale rănind acești tineri”. Ministerul Afacerilor Externe a fost contactat pentru a comenta acuzațiile făcute de medici, dar încă nu a răspuns, scrie The Guardian.

Foarte mulți protestatari au fost împiușcați de către forțele de ordine chiar și în ochi, sute de fete suferind de răni foarte garve la nivelul feței și al craniului. 

teheran 1.PNG

Proteste la nivel național 

Activiștii spun că o astfel de violență de gen îngrozitoare nu este o surpriză, având în vedere dominația misogină a ayatollahilor iranieni, care au preluat puterea în revoluția din 1979 și și-au menținut controlul prin forța brută, adesea împotriva femeilor

Cum au început protestele din Iran 

Moartea, în septembrie, a unei tinere de 22 de ani, Mahsa Amini, a declanșat cea mai mare provocare la adresa guvernării teocratice dure a clericilor țării. Amini a fost arestată pentru că și-a purtat vălul tradițional în mod necorespunzător, apoi a fost bătută până la comă de poliția moralității din Iran. În zilele de după moartea ei, fetele și femeile din întreaga țară au sfidat codul vestimentar impus legal și și-au smuls hijab-urile.

masha amini.jpg

Protestele s-au răspândit apoi în Iran de când Masha Amini a murit în arest, în septembrie. Au fost înregistrate 1.641 de proteste între 16 septembrie și 2 decembrie. Teheranul a acuzat în mod repetat inamicii străini pentru tulburări și i-a acuzat pe „teroriști” că au ucis zeci de membri ai forțelor de securitate. Acesta lucru este în contradicție cu declarațiile Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului, care spunea că peste 300 de persoane au fost ucise până acum în timpul represiunii, inclusiv peste 40 de copii

Și în timp ce Consiliul ONU pentru drepturile omului a adoptat rezoluția pentru a crea o misiune de constatare a faptelor pentru a investiga presupusele încălcări ale drepturilor omului, este puțin probabil ca anchetatorii să fie admiși în țară.

Sursa foto: The Guardian

Comentarii Facebook