Duminica 22 Decembrie

FOTO - Un pelerin cu joben a încercat să urce la Sfinx, în căutarea „piramidei energetice” care se formează anual pe 28 noiembrie


Misiune inedită a salvamontiștilor din Munții Bucegi, în ziua în care zeci de oameni au fost în pelerinaj la Sfinx în căutarea piramidei energetice. Salvatorii au avut de a face cu un englez excentric, îmbrăcat ca un personaj de film fantasy. 

Pe lângă pelerină şi joben, englezul mai avea şi un troller, o sticlă cu alcool, dar şi o umbrelă. Bărbatul insista să urce la Sfinx, să verifice dacă, într-adevăr, la ora 16:45, razele soarelui formează o piramidă energetică, care poate fi văzută doar de iniţiaţi. După ascensiune, turistul îşi propusese să coboare spre castelul Peleş. Salvamontiştii de la Cabana Bucegi nu i-au permis să-şi continue călătoria, mai ales că era vorba despre o ascensiune la peste 1.800 de metri altitudine şi l-au îndrumat spre telecabină.

pelerin 2.png

Piramida energetică a Sfinxului

În fiecare an, la data de 28 noiembrie, de Ziua Sfinxului din Bucegi, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci cu chip de om o piramidă energetică, care ar avea puteri miraculoase.

Sute de curioşi se aduna anual, la 28 noiembrie, în jurul Sfinxului din Bucegi, la ora apusului. Aceştia cântă, dansează și meditează în apropierea stâncii cu chip de om până la lăsarea întunericului. Potrivit martorilor, în această zi de 28 noiembrie, la ora 16:45, razele soarelui ar forma o„”piramidă energetică”, pe care oamenii o pot simţi.

sfinx.jpg

Razele Soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică plină de energii puternice pe care doar cei cu experienţă le pot simţi. Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre şi că acesta datează încă de pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Mai mult decât atât, potrivit legendei, deasupra stâncii cu chip de om, ar exista chiar o poartă de ieşire din universul terestru.


Comentarii Facebook