Duminica 29 Septembrie

Fuga de acasă este prezentată ca o soluție pentru elevii din clasa a V-a. Manualul controversat a fost aprobat de Ministerul Educației - FOTO


Într-un manual de Educație Socială pentru clasa a V-a, este relatată o poveste în care părinții sunt prezentați ca opresori, iar fuga de acasă este o soluție pentru elevi. Ministerul Educației a aprobat acest manual.

Înainte să ajungă la elevi, manualul a trecut printr-un proces de verificare a Centrului Național pentru Curriculum și Evaluare, potrivit euronews.ro, care prezintă câteva exemple oferite elevilor.

Într-una dintre lecții, Maria, o fată de la țară, apare în rolul „oprimatei”, în timp ce tatăl ei este descris ca „opresor” din cauza faptului că se opune ca ea să meargă la un liceu din oraș.

Într-una dintre scene, fata plănuiește să fugă de acasă, împreună cu sora ei, la o mătușă de la oraș, ca să își continue studiile.

oprimata-opresor.jpg

Este doar unul dintre exemplele prezentate în manual în aceeași notă. 

Potrivit specialiștilor din domeniu, termenii utilizați în manual sunt adesea folosiți  domeniu, iar exercițiul este unul potrivit pentru elevi.

„Sunt termeni specifici teatrului-forum. Este o metodă de intervenție socială care stimulează creativitatea, stimulează dialogul între oameni și are ca scop final această schimbare de atitudine în privința unor probleme sociale”, a declarat Andreea Popescu, profesoară de psihologie, conform euronews.ro, care i-a contactat atât pe autorii manualului, cât și pe reprezentanții Ministerului Educației, fără a primi deocamdată un răspuns.  


Comentarii Facebook