Miercuri 18 Decembrie

Generația Z nu rezistă prea mult pe piața muncii. De ce sunt concediați în câteva luni


După aproape doi ani de plângeri legate de dificultatea de a gestiona absolvenții din Generația Z, managerii au trecut de la vorbe la fapte - acum îi concediază rapid pe tinerii angajați care nu se ridică la nivelul așteptărilor, la doar câteva luni după angajare. Potrivit unui nou raport, 6 din 10 angajatori spun că au concediat deja o parte dintre lucrătorii din Generația Z pe care i-au angajat proaspăt ieșiți din facultate la începutul acestui an.

Intelligent.com, o platformă dedicată sprijinirii tinerilor profesioniști să navigheze în viitorul muncii, a intervievat aproape 1.000 de lideri din SUA. Acesta a constatat că deficiențele promoției 2024 vor avea un impact asupra viitorilor absolvenți.

După ce s-au confruntat cu o serie de probleme legate de tinerii angajați, unul din șase șefi spune că ezită să mai angajeze absolvenți de facultate, notează Microsoft Start.

Între timp, unul din șapte șefi a recunoscut că ar putea evita să îi angajeze cu totul anul viitor.

Trei sferturi dintre companiile intervievate au declarat că unele sau toate angajările lor recente de absolvenți au fost nesatisfăcătoare într-un fel sau altul.

De ce sunt nemulțumiți managerii de angajații din generația Z

Nemulțumirea angajatorilor față de tinerii din ziua de azi este lipsa lor de motivație sau de inițiativă - 50% dintre liderii intervievați au menționat acest lucru ca fiind motivul pentru care lucrurile nu au mers bine cu noii lor angajați.

De asemenea, șefii au indicat faptul că Generația Z este neprofesionistă, neorganizată și are abilități de comunicare slabe drept principalele motive pentru care au fost nevoiți să concedieze absolvenții.

Liderii spun că s-au confruntat cu provocările tangibile ale ultimei generații, inclusiv întârzierea frecventă la locul de muncă și la întâlniri, nepurtarea hainelor adecvate biroului și utilizarea unui limbaj adecvat spațiului de lucru. 

În prezent, mai mult de jumătate dintre managerii de angajare au ajuns la concluzia că absolvenții de facultate nu sunt pregătiți pentru lumea muncii. În același timp, peste 20% spun că nu pot face față volumului de muncă. 

În realitate, facultățile știu că studenții lor sunt total nepregătiți pentru forța de muncă și unele au început să intervină pentru a umple golul. 

De exemplu, Universitatea de Stat din Michigan îi învață pe studenți cum să gestioneze o conversație în rețea, inclusiv cum să caute semnele care arată că interlocutorul începe să se plictisească și că este timpul să treacă mai departe.

Între timp, un liceu din Londra testează o zi de școală de 12 ore pentru a pregăti elevii pentru viața de adult. 

Consilierul șef pentru educație și dezvoltarea carierei de la Intelligent, Huy Nguyen, îi sfătuiește pe absolvenții Generației Z să observe modul în care interacționează ceilalți lucrători pentru a înțelege cultura companiei la care s-ar putea angaja. De acolo, este mai ușor să evalueze care este modul adecvat de a se angaja cu ceilalți.

„Luați inițiativa de a pune întrebări bine gândite, căutați feedback și aplicați-l pentru a vă arăta motivația pentru dezvoltare personală”, adaugă Nguyen. „Construiți-vă o reputație de încredere prin menținerea unei atitudini pozitive, respectarea termenelor limită și oferirea de voluntariat pentru proiecte, chiar și pentru cele din afara responsabilităților dumneavoastră imediate”, spune Nguyen.”

CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a repetat recent că o cantitate „jenantă” din succesul tău la douăzeci de ani depinde de atitudinea ta - iar motivul este simplu: Managerii preferă să lucreze cu oameni pozitivi.

Unii lideri au insistat chiar asupra faptului că o atitudine „pot face” la locul de muncă va avansa în cariera tinerilor lucrători mai mult decât o diplomă universitară. 

Comentarii Facebook