Gerul cumplit va persista în zilele următoare! Director ANM: „Vremea va continua să fie rece”


Gerul şi ninsoarea au făcut ravagii în unele zone din țară, acolo unde mai multe drumuri și școli au fost închise. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat, într-o intervenție televizată, cât mai ține valul de ger în România.

„În această dimineață am înregistrat cele mai coborâte valori de temperatură din acest episod autentic de iarnă, cu -19 grade la Negrești, -7 grade la București (Băneasa), -8 grade la Afumați.

Vremea va fi rece și în următoarele zile. Astăzi, contăm pe maxime de cel mult -6 până la 4 grade. De asemenea, urmează o noapte geroasă, cu valori de temperaturi spre -15 chiar -16 grade Celsius, în special în zonele estice și centrale ale țării.

Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului", informează Elena Mateescu, director ANM.

Comentarii Facebook