Duminica 22 Decembrie

În plină criză a refugiaților, Crucea Roșie România sparge 500.000 de lei pe telefoane SCUMPE și laptopuri de ULTIMĂ generație


Crucea Roșie România cumpără zeci de telefoane de ultimă generație și laptopuri ultra performante, în plină criză a refugiaților, când oameni donează bani pentru că unii nu au ce mânca.

Știri de Cluj a contabilizat ce cumpărături face Crucea Roșie România.

Crucea Roșie România cumpără telefoane cu 6.700 de lei bucata

76.296 de lei - 24 bucăți - Telefon mobil Samsung Galaxy S21 FE, Dual SIM, 256GB, 8GB RAM, 5G - 3.179,99 de lei bucata

23.196 de lei - 4 bucăți - Telefon mobil Apple iPhone 13, 512GB, 5G, Blue - 5.799,99 Lei bucata.

119.682 de lei - 18 bucăți - Telefon mobil Samsung Galaxy S22 Ultra, Dual SIM, 256GB, 12GB RAM, 5G, Green - 6.649,90 de lei bucata.

Crucea Roșie România cumpără laptop cu 9000 de lei bucata - 22 de bucăți

88.896 de lei - 24 de bucăți - Laptop ultraportabil HP Pavilion 14-ec0027nq cu procesor AMD Ryzen 7 5700U , 14", Full HD, 16GB, 512GB SSD, AMD Radeon™ Graphics - 3.704,07 lei bucata

193.578 de lei - 22 bucăți - Laptop Dell Precision 3561 cu procesor Intel Core i7-11850H, 15.6", 16GB, 512GB SSD, NVIDIA T600 4GB, Windows 11 Pro - 8799 de lei bucata

Suma totală pe care o cheltuie Crucea Roșie România este de 501.648 lei, pe o serie de produse high-end despre care nu se știe la ce sunt utile. 

dell precision 22 de bucăți.pngGalaxy s21.jpghp precision.jpgiphone.jpgsamsung s22.png

Cum s-a implicat Crucea Roșie România în criza refugiaților

În timpul crizei refugiaților din Ucraina, Crucea Roșie România a inițiat proiectul ”Umanitatea nu are granițe” și a sprijinit logistic și financiar persoanele fugite din calea războiului.

Organizația prezidată de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române este prezentă în toată țara. 

Societatea Națională de Cruce Roșie România a strâns peste 3,7 milioane de lei în urma concertului ”We Are One”, organizat pe Arena Națională, unde au cântat 35 de artiști români și străini, precum Armin van Buuren, Tom Odell, Jamala, INNA, Carla’s Dreams, Spike, Grasu XXL, Andra, Guess Who, Irina Rimes, Vama, Antonia, Horia Brenciu, Delia, Lidia Buble, Feli, DJ Project, Alina Eremia, VUNK, Voltaj, au cântat la Arena Națională din București, sâmbătă, 12 martie începând cu ora 16.00.

Google a donat circa 500.000 de euro, Emag 700 de mii de lei, iar Revolut a colectat, împreună cu clienţii săi, peste 10 milioane de euro din donaţii, în cadrul apelului internaţional pentru Ucraina lansat de Crucea Roşie, scria Adevărul în 9 martie. 

-------------------------------
Poziția celor de la Crucea Roșie

1. Fondurile destinate achiziției de telefoane și echipament IT nu reprezintă bani din donațiile publice. Aceste fonduri fac parte dintr-un proiect extins de asistență tehnică care are în vedere și întărirea capacitații Societății Naționale și provin din resursele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), echipamentele fiind optimizate în acord cu specificul activităților ce trebuie implementate de către operatorii din teren. Pe aceste dispozitive, recomandate și aprobate de finanțator, vor rula aplicații software specifice de operaționalizare și integrare cu bazele de date gestionate la nivel național și european, evaluarea nevoilor refugiaților, înregistrarea beneficiarilor, documentarea foto-video a beneficiarilor și serviciilor oferite acestora, accesarea fluxului de stocuri din depozitele naționale și europene, participarea din teren la ședințe de coordonare naționale și internaționale.  Sistemele informatice necesită un nivel adecvat de fiabilitate, performanță și securitate a datelor procesate având în vedere respectarea prevederilor legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal. Precizăm că infrastructura informatică este prevăzută a fi inclusă în arhitectura bazelor de date ale IFRC și necesită respectarea unor niveluri diferite de accesare și utilizare a informațiilor de către operatori.       

2. Campania umanitară de strângere de fonduri „Umanitatea nu are granițe” are drept scop ajutorarea cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul României și pe cetățenii ucraineni rămași în țara lor prin achiziția de alimente de bază, materiale de cazarmament si sanitare, medicamente și alte materiale solicitate direct de Crucea Roșie din Ucraina. Prin urmare, fondurile colectate în urma campaniei vor fi utilizate conform destinației acestora. Crucea Roșie Română va respecta întotdeauna principiile transparenței, integrității și eticii alocării  resurselor colectate. 

3. Până la această dată, Crucea Roșie Română nu a realizat achiziții din fondurile colectate de la mediul de afaceri și de la persoanele fizice din România. În acest sens, reziliența asigurării asistenței umanitare de către Crucea Roșie Română a luat în calcul încă de la început, continuitatea oferirii serviciilor și mobilizarea progresivă a resurselor. Astfel, ajutoarele umanitare transmise către Ucraina ( 45 de tiruri - aproximativ 1000 de tone) au fost susținute din donațiile în natură primite, precum și din stocurile existente în depozitele proprii ale organizației noastre (depozitul central și depozitele filialelor de Cruce Roșie din țară). De asemenea, toate materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră au fost susținute tot din donațiile în natură primite de la populație sau de la companii. În contextul reducerii donațiilor în natură, resursele financiare colectate vor fi utilizate pentru acoperirea nevoilor de bază ale persoanelor afectate de conflictul din Ucraina în acord cu solicitările primite și cu asigurarea transparenței operațiunilor realizate. 

4. Informarea publica și  postarea  achizițiilor pe site-ul SNCRR se realizează în acord cu procedurile interne, naționale si internaționale privind transparența fondurilor”, a precizat Biroul de Presă al Crucii Roșii Române.

Comentarii Facebook