Încă mai ai pe acasă jucării de când erai mic? Iată cum le poți transforma într-o adevărată avere!


Ai păstrat jucăriile copilăriei din anii ’90, dar te gândești totuși că e timpul să renunți la ele? Iată cum le poți transforma într-o adevărată avere. 

Mulți încă tânjim după frumusețea anilor ’90, atunci când viața părea mai simplă, iar micile bucurii ne umpleau sufletul de bucurie. În acea vreme nu aveam telefoane de ultimă generație sau dispozitive performante, dar aveam jocurile din stradă și gadgeturile distractive care astăzi au ajuns să coste o avere. 

Dacă și ție ți-a fost greu să renunți până acum la gadgeturile copilăriei apărute în anii ’90, dar te gândești totuși că nu mai prea ai ce să faci cu ele, iată cum poți face o groază de bani de pe urma acestora. 

Spre exemplu, Kawasaki Sax-A-Boom a redevenit popular după ce Jack Black l-a folosit în concertele live Tenacious D. Inițial, a fost comercializat în anul 1998, urmând ca producția să fie oprită pentru două decenii. În prezent, la licitație, poate ajunge și la 700 de dolari.

De asemenea, și cartonașul Pokemon Charizard a devenit mai mult decât valoros. Pe diferite site-uri, acesta costă chiar și 299.000 de dolari. În 1999, atunci când au fost lansate, doar 121 de astfel de cartonașe au fost produse. Cel mai scump cartonaș a fost Pikachu-Holo Illustrator din 1998 și a ajuns să fie vândut cu 6.000.000 de dolari.

Jocurile copilăriei care îți pot aduce o groază de bani 

În anul 1998 au apărut Furby, niște monstruleți de pluș ce puteau vorbii cu cei mici, având un număr limitat de fraze. Dintre toate modelele, Kid Cuisine a devenit printre favoritele colecționarilor și au prețuri între 1.000 și 2.500 de dolari. 

Vă mai amintiți de Super Mario? În vara anului 2021, un joc Super Mario 64, sigilat din fabrică, a fost vândut la licitație cu 1.560.000 de dolari, devenind astfel cel mai scump joc din toate timpurile. 

Copiii anilor 1990 sigur își mai amintesc de Tamagotchi, animăluțul virtual care, în prezent, modelul  ‘P1’ alb și roșu, costă 2.500 de dolari. Pe de altă parte, două cartonașe Magic the Gathering ‘Black Lotus’s-au vândut cu 500.000 de dolari și altele pot ajunge la sute sau chiar mii de dolari.

Totodată, consola Sega Saturn „This is Coo”’ se vinde adesea cu prețuri de până la 800 de dolari, datorită faptului că doar 30.000 au fost produse vreodată, iar colecționarii sunt dispuși să plătească bani frumoși pentru a avea una.

Comentarii Facebook