Interzis prin lege! Ce animale nu vor mai putea fi crescute în fermele din România. De când intră în vigoare măsura


Două animale nu vor mai putea fi crescute în fermele din țara noastră. 

Este vorba despre nurci și șinșile, potrivit unui nou proiect de lege care interzice creşterea şi uciderea acestor animale în scopul obţinerii blănurilor şi comercializării lor.

România devine astfel a 22-a țară europeană care interzice acest lucru, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2027.

,,Prin excepţie, (…) creşterea, capturarea intenţionată, precum şi uciderea, în scopuri comerciale, a speciilor de şinşila şi de nurcă sunt interzise, începând cu data de 1 ianuarie 2027”, prevede actul normativ adoptat.

Momentan, în țara noastră există două ferme de nurci americane şi mai puţin de 10 ferme de şinşile.

,,Concret, de la promulgarea legii şi până la sacrificarea ultimului animal de blană dintr-o astfel de fermă vor trece cel mult doi ani de zile. O perioadă de tranziţie este necesară pentru a răspunde nevoii de predictibilitate economică, iar deţinătorii fermelor să aibă timp pentru a-şi lichida afacerile (...) Această perioadă de 24 de luni include două cicluri complete de producţie, împreună cu câteva luni de zile pentru parcurgerea tuturor etapelor juridice şi practice care presupun desfiinţarea respectivelor ferme. De asemenea, în cei 2 ani de zile prevăzuţi, angajaţii din aceste ferme vor putea să facă tranziţia către alte locuri de muncă,", au anunțat iniţiatorii proiectului.


Comentarii Facebook