Vineri 27 Septembrie

Iohannis nu renunță la avionul de lux privat de 40 de milioane de euro! Șeful statului a plecat în SUA în plin scandal politic


Klaus Iohannis, președintele României, a plecat în SUA cu avionul de lux preferat, un Gulfstream 550 de circa 40 de milioane de dolari, pe care l-a mai folosit și în deplasările sale în Asia, Africa și Orientul Mijlociu. 

Avionul poate transporta maximum 13 pasageri, are aproape 14 metri lungi, iar autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri. Aeronava a fost închiriată anul trecut pentru deplasările oficiale ale președintelui. 

avion de lux 2 .jpg

Astăzi, 24 septembrie, Klaus Iohannis va participa  la segmentul de nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.

De asemenea, miercuri, 25 septembrie, reședintele va susține intervenția națională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, notează presidency.ro.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a efectuat anul trecut 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de peste 41 de milioane de lei -8 milioane de euro.


Comentarii Facebook