Vineri 18 Octombrie

ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: „Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti”


ÎPS Teodosie a lansat o nouă controversă, după ce o persoană cu probleme neurologice a cerut dezlegare în zilele de post, iar medicul a sfătuit-o să mănânce mai consistent. 

Arhiepiscopul Tomisului i-a spus că nu ar trebui să-l asculte pe medic, atunci când vine vorba de cele sufletești. 

Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent. Că nu are o pregătire duhovnicească. Păi, dacă vi se pare jertfa mică, numai cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare? Nici vorbă. Că nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău”,  a declarat ÎPS Teodosie, într-o emisiune de la Radio Dobrogea.

Mai mult, arhiepiscopul Tomisului a amintit că un duhovnic nu are voie să încalce rânduielile bisericii. 

De aceea, ţineţi rânduiala şi nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Ce? Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor. Mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine", a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie nu este la prima declarație controversată. De curând, arhiepiscopul Tomisului a spus că nunțile făcute sâmbăta sunt greșeli grave. Mai mult, tatuajele reprezintă o o schimonosire a corpului uman, notează observatornews.ro. 


Comentarii Facebook