ÎPS Teodosie spune că mersul la sală nu este bun. A oferit însă o alternativă: ,,Metania, dacă e făcută corect"


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, continuă seria declarațiilor controversate. A criticat mersul la sala de sport pentru menținerea unui stil de viață sănătos, dar a încercat să ofere o alternativă mai bună, după spusele sale.

Întrebat ce crede despre mersul la sala de sport, ÎPS Teodosie a răspuns: ,,De aceea nu este bine, că sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, în jurul nostru. Zicem energii negative.

Sigur, este bine să meargă sportivii la sala de sport, că şi-au ales această cale şi e binecuvântată. Dar noi avem sportul nostru religios, metania. Nu există exerciţiu fizic mai binefăcător şi mai complet pentru ca să pună în mişcare toţi muşchii trupului precum metania, dacă e făcută corect", potrivit DC News.

Nu este prima oară când Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, face declarații hilare, acesta obișnuindu-i deja pe enoriași cu astfel de ieșiri. Spre exemplu, recent, el a afirmat că nunțile organizate sâmbăta nu sunt conforme cu rânduiala bisericească și reprezintă o greșeală gravă. În cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, ierarhul a precizat că mirii care aleg să-și unească destinele în ziua de sâmbătă ar rămâne „sub un blestem”, deși a recunoscut că nu există încă o hotărâre a Sfântului Sinod care să interzică explicit această practică.

Comentarii Facebook