Miercuri 18 Septembrie

La 76 de ani interpretul Gheorghe Turda are o nouă iubită. ”Nu va mai exista o altă doamnă Turda”

Cunoscutul interpret de muzică populară Gheorghe Turda, în vârstă de 76 de ani, a anunțat că există din nou o femeie în viața lui. 

Este o femeie în prezent în viața mea. În viitorul apropiat am hotărât deja în familie să nu rămân de unul singur, nu că mi-e greu, eu gătesc, eu dau cu aspiratorul, eu calc. Tot la voi o să vin și vă spun cine va fi acea doamnă aleasă. Este o doamnă, nu e artistă, am fost colegi în minister, are grad de colonel, eu cu grad de general” a declarat artistul pentru wowbiz.

Totuși, Gheorghe Turda subliniază că nicio altă femeie nu o va putea înlocui pe fosta lui soție, moartă acum 15 ani, după o lungă bătălie cu leucemia.

”Nu va mai exista o altă doamnă Turda. Nu o poate înlocui nimeni din punct de vedere uman, familial, profesional.” a spus cântărețul, care a fost căsătorit timp de 37 de ani cu Elisabeta, fostă balerină, care a avut parte de un sfârșit tragic, după 22 de ani de luptă cu boala. Gheorghe Turda a crezut întotdeauna că afecțiunea fostei sale partenere ar fi fost legată de radiațiile de la Hiroshima, deoarece Elisabeta a început să manifeste simptomele bolii în timpul unui turneu în Japonia.

În plan profesional, artistul, absolvent al Conservatorului din Cluj-Napoca, consideră că nu ar trebui ca persoane care nu au un atestat de calificare ca interpret să poată susține spectacole.

Cer reintroducerea atestatului de liber profesionist, va fi revoluție în lumea muzicală, ca să nu mai lucrăm cu amatori, cu nonvalori. Trebuie să fie dată o lege în acest sens, s-a perceput această idee a mea drept Legea Gheorghe Turda. Trebuie mai întâi să treacă de Parlament. Asta înseamnă că o comisie exigentă, formată din mari artiști, te examinează, dacă ai voce, dacă ai talent, dacă știi să cânți după note muzicale. Contează mult și dacă să ai studii de specialitate, o facultate sau un liceu de profil.

Eu am absolvit 7 ani de Conservator, la Cluj, și am o activitate muzicală de peste 50 de ani. De pildă, în Germania ți se cere un atestat, altfel, nu prea te angajează nimeni ca artist” a spus Turda.



Comentarii Facebook