Vineri 20 Septembrie

Ligia Deca: „Examenele naţionale ar putea fi mutate, pentru a nu mai avea loc în lunile caniculare”


După experienţa din acest an, când diferite examene naţionale au fost susţinute în zile cu temperaturi extreme, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, vrea să reevalueze calendarul examenelor.

În cadrul unei consultări cu mediul public responsabil de acţiunea climatică şi mediul universitar, organizate luni de Cancelaria Prim-Ministrului, Deca a vorbit despre infrastructura şcolară şi universitară care suportă cu greu organizarea examenelor în lunile în care „există şanse reale de coduri portocalii sau roşii din punct de vedere climateric”.

De asemenea, ministrul a făcut referire şi la capacitatea oamenilor de a gestiona activitatea profesională în luni cu temperaturi excesive sau în perioade cu fenomene extreme, potrivit Agerpres.

„Am desfăşurat examen de titularizare anul acesta sub Cod roşu. Asta înseamnă schimbarea abordării unui proces major care se desfăşoară în fiecare an, care se desfăşoară într-un număr mare de centre la nivel naţional şi care necesită o altă abordare. 

Deja vorbim despre modificare de calendare, de examene naţionale, modificare de structuri, de exemplu corelarea examenelor de licenţă cu etapele examenelor de titularizare şi de ocupare a posturilor, în aşa fel încât să nu mai fi în iulie cu ele, pentru că nu ducem.

Ca infrastructură şcolară şi universitară nu mai ducem să organizăm examenele în lunile în care avem şanse reale de coduri portocalii sau roşii din punct de vedere climateric”, a afirmat Ligia Deca.

Comentarii Facebook