Litoralul românesc nu mai e pentru toată lumea! Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plaja din România


Așa, încet-încet, litoralul românesc începe să nu mai fie pentru toată lumea și pentru toate buzunarele, transformându-se într-o locație de lux și ne putem da seama de asta doar din prețurile „piperate”. 

Cu fiecare an care trece, comercianții, hotelierii și patronii de restaurante parcă umflă prețurile serviciilor din ce în ce mai tare, ajungând ca într-un final să nu ne mai dorim nici o vacanță pe litoralul românesc. 

Vezi și: Nici Vama Veche nu mai e ce a fost odată! Cât a ajuns să coste un pahar de bere în 2024?

Iată că până și porumbul fiert, vedeta verii, a ajuns să coste mult mai mult decât anul trecut. Dacă în piață, găsima astăzi porumb între 2,5 și 5 lei, pe litoralul Mării Negre vom plăti de 3 ori mai mult. Adică 15 lei pe un știulete de porumb fiert cu sare. 

Vezi și: Cât a ajuns să coste închirierea unui șezlong în Vama Veche, la început de iunie. Prețurile rivalizează cu cele din Mamaia, cea mai scumpă stațiune

Atât în piețe, cât și pe litoral, vom găsi mai multe soiuri de porumb și e adevărat, gusturile diferă. Există un porumb clasic, unul mai dulce, dar și unul cu boabele lăptoase, iar unul dintre cele mai scumpe este chiar cel din Turcia care ajunge să fie vândut și pe litoralul românesc. 

Comentarii Facebook