Vineri 27 Septembrie

Localitatea din România unde oamenii nu se strigă pe nume. Cum comunică aceștia


Satul din România unde numele nu sunt importante! În comuna Ciochina din județul Ialomița, localnicii au o tradiție aparte când vine vorba de a se adresa unii altora. În loc să folosească numele de botez, oamenii se cunosc și se strigă după porecle transmise din generație în generație. Această practică veche, care datează din timpuri străvechi, s-a păstrat cu sfințenie până în zilele noastre, devenind parte integrantă din identitatea comunității.

Poreclele locuitorilor din Ciochina nu sunt alese la întâmplare, ci sunt moștenite, fiecare poreclă făcând parte din identitatea persoanei care o poartă. Astfel, cei mai mulți oameni nici nu-și cunosc numele reale. Printre poreclele din sat se numără Sandu „Baboi“, Nelu „Calicu“ sau Nicu „Bocanc“. Fiecare dintre aceste porecle are probabil o istorie interesantă, chiar dacă astăzi nimeni nu mai știe exact de unde au venit.

Cu toate acestea, oamenii din zonă se confruntă cu sărăcia. Ulițele satului sunt prăfuite, cu toate că la doar 25 de km se află municipiul Slobozia. Mulți tineri aleg să rămână pe meleagurile natale, sperând că agricultura va redeveni sursa de creștere a economiei, potrivit Adevărul.

Comentarii Facebook