Vineri 11 Octombrie

Mai mulți pelerini români au ajuns la spital într-o vizită pe muntele Athos: ,,După câteva ore au început să se simtă rău”


În timp ce se îndreptau spre mănăstirea Sfânta Ana, 11 români au cules și mâncat ciupercile din pădure. La foarte scurt timp s-au simțit rău și au ajuns la un spital din zonă.

Aceștia au fost transportați la spitalul din Halkidiki, după ce au mâncat ciupercile otrăvitoare.

,,Cei 11 pelerini vizitau comunitatea monahală de pe Muntele Athos și din cauza unei toxicoinfecţii alimentare au ajuns din păcate la un spital, vorbim despre un spital afla în zona localității Salonic, în apropiere de Muntele Athos, practic destinația lor de vacanță. Autoritățile din comunitatea semi-autonomă din nordul Greciei spun că viața niciunuia dintre pelerini nu este acum în pericol.

Aceștia sunt conștienți, sunt stabili, dar vor rămâne în continuare internați sub supravegherea medicală. Polițiștii care au preluat cercetările în acest caz spun că pelerinii fuseseră cazați la Mănăstirea Sfânta Ana de pe Muntele Athos și au plecat noaptea pe munte într-o expediție, ocazie cu care au cules ciuperci. Ulterior au venit și le-au gătit, apoi le-au mâncat, dar după câteva ore au început să se simtă rău, motiv pentru care au fost transportați la spital, acolo unde au primit îngrijiri medicale. Muntele Athos și mănăstirile de pe acest munte sunt o destinație populară pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă. Femeilor le-a fost dintotdeauna interzis accesul pe Muntele Athos, de mai bine de 1.000 de ani, iar tradiția este menținută și în ziua de astăzi" a relatat Cătălina Buzoianu, corespondent Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook