Vineri 27 Septembrie

Mamă doar cu numele! O femeie și-a abuzat copiii și i-a trimis la cerșit timp de doi ani. Procurorii DIICOT au reținut-o


O femeie de 38 de ani a fost reținută de procurorii DIICOT, după ce și-a abuzat cei doi copii, de 11 și 13 ani, și i-a obligat să meargă la cerșit timp de doi ani. În acelaşi dosar, a fost reţinut şi un bărbat de 26 de ani, complice al femeii.

Cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, în formă continuată și exploatarea cerșetoriei.

În urma investigațiilor făcute de procurori, minorii erau victimele violențelor fizice și psihice. Cei doi erau transportați în diverse zone din municipiul  București, iar mama lor sau bărbatul cercetat în cauză îi însoțeau și îi controlau din umbră.

La data de 25.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 2 inculpați (o femeie și un bărbat) cu vârstele de 26  și 38 ani , cercetați pentru  săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, în formă continuată și exploatarea cerșetoriei.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2022- 2024, inculpata în vârstă de 38 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a fiicei și fiului său ( în prezent având vârstele de 13 și respectiv 11 ani)  i-a obligat, prin acte de violență fizică și psihică, la practicarea cerșetoriei în folosul său material.

Minorii au fost  transportați în diverse zone din municipiul  București , inculpata însoțindu-i și exercitând  permanent controlul asupra lor atât personal  cât și prin intermediul  celuilalt inculpat. 

De asemenea, în activitatea infracțională a fost implicată și o inculpată minoră, de 16 ani, care în intervalul  2022 – 2023 alături de ceilalți inculpați, a obligat una dintre victimele minore să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material.

În urma percheziției efectuate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpații reținuți.  Față de inculpata minoră, procurorii DIICOT - Structura Centrală au luat măsura controlului judiciar.”, au transmis procurorii DIICOT. 

Minorii au fost preluați de DGASPC pentru măsuri de îngrijire și ocrotire.

Comentarii Facebook