Vineri 27 Septembrie

Meteorologii anunță o iarnă cum n-a mai fost în România! Prognoza pentru decembrie 2024


Specialiștii de la EaseWeather au emis prognoza pentru iarna 2024-2025, care se anunță a fi una neobișnuit de caldă pentru România. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar ninsorile vor fi foarte rare. În decembrie 2024, temperaturile vor varia între 4°C și 12°C, cu ploi frecvente pe 3, 6, 7, 15 și 24 decembrie. Deși va fi frig, fulgii de nea vor fi o apariție rară, ninsorile fiind prognozate doar pentru data de 3 decembrie. 

Luna ianuarie 2025 va aduce, de asemenea, temperaturi neobișnuit de calde, cu minime de 2°C și maxime de până la 12°C, dar fără ninsori importante. În schimb, se așteaptă ploi mai frecvente decât în luna decembrie. 

Februarie 2025 va aduce o vreme chiar mai caldă, cu temperaturi ce pot ajunge până la 19°C, depășind astfel limitele normale pentru sezonul rece. Aceasta va fi o iarnă considerabil mai caldă decât în anii precedenți, fără maxime negative prognozate pe parcursul întregului sezon.

Când s-au anunțat ninsori

Mulți români așteaptă cu nerăbdare zăpada și asociază iarna cu fulgii de nea, însă specialiștii au anunțat că va ninge doar pe 3 decembrie și 28 ianuarie. Vestea nu este una bună pentru cei ce visează la sărbători de iarnă ca în povești. Cu toate acestea, există mari șanse ca meteorologii să facă schimbări majore și să vină cu noi precizări.

Meteorologii avertizează că această prognoză ar putea fi actualizată, pe măsură ce sezonul rece avansează și condițiile atmosferice se schimbă. Românii, în special cei care așteptau o iarnă tradițională cu multă zăpadă, ar putea rămâne dezamăgiți de lipsa ninsorilor abundente.

Comentarii Facebook