Meteorologii anunță: Un nou val de praf saharian vine peste România, chiar în plină caniculă!


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că un nou val de praf saharian va ajunge sâmbătă în România, în plină perioadă caniculară. 

Praful saharian va fi peste România timp de câteva zile și până luni, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

Vezi și: Județul Cluj, sub COD PORTOCALIU! Se anunță vijelii puternice, grindină, averse torențiale și descărcări electrice

În perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României.”, anunță, sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie.

Depunerile de praf vor fi vizibile mai ales în zonele și în intervalele în care va ploua, urmând ca în a doua parte a zilei de luni, 24 iunie, praful saharian să se îndepărteze de țara noastră. 

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est. 

Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară.”, mai spun meteorologii. 

Comentarii Facebook