Metoda ,,coletul” ia amploare în România! Cum poți să te alegi cu o pagubă de zile mari dacă alegi să deschizi un pachet de la curier


O metodă de înșelătorie ia amploare în România. Metoda ,,coletul” se bazează pe acceptarea unui colet nesolicitat. Infractorii mizează pe faptul că destinatarul va fi curios și va plăti suma pentru colet pentru a-i afla conținutul, sau va achita coletul crezând că a fost comandat de partener sau de un alt memebru al familiei. În realitate, în pachet se află bunuri de o valoare redusă, mult mai mică ca suma achitată.

„Una dintre metodele de înşelăciune folosite de infractori constă în primirea şi achitarea de către diferite persoane de bună credinţă a unor colete, care nu au fost comandate în realitate, de acestea.

Oamenilor le sunt solicitate pentru ridicarea acestor coletele, primite prin servicii de curierat, sume relativ mici, iar cei mai mulţi le acceptă crezând că au fost comandate de un alt membru al familiei.

Bunurile pe care le conţin însă, aceste colete au în realitate o valoare mult mică faţă de banii plătiţi pentru ridicarea lor, de exemplu o persoană plăteşte sume cuprinse între 200-300 de lei şi primeşte un produs care valorează mult mai puţin”, avertizează polițiștii. 

Autoritățile le recomandă celor care primesc astfel de colete să nu achite suma cerută, să ceară mai multe detalii și să contacteze furnizorul de servicii poştale.

„Dacă suspectaţi o tentativă de fraudă, sesizaţi imediat incidentul la poliţie, prin SNUAU 112. Furnizaţi toate detaliile relevante pentru a ajuta la investigarea cazului. În astfel de situaţii este important să fiţi prudenţi şi vigilenţi, pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor”, susțin oamenii legii. 


Comentarii Facebook