Vineri 27 Septembrie

Mii de turiști se îngrămădesc pe falezele Dunării, la Budapesta, și așteaptă inundațiile, ca să le filmeze

Viitura pe Dunăre, aşteptată la Budapesta de mii de turişti şi localnici curioşi FOTO: Agerpres 

Falezele din Budapesta, de obicei pline de turiști, sunt acum acoperite de apele revărsate ale Dunării. Cu toate acestea, acest lucru nu îi descurajează pe curioși, fie că sunt vizitatori sau localnici, care se apropie de zonele inundate pentru a surprinde imagini rare, nemaiîntâlnite în capitala Ungariei în ultimul deceniu.

Mii de persoane au așteptat încă de vineri dimineață viitura anunțată pe fluviul care traversează Budapesta. Podurile și zonele înalte ale falezelor au fost pline de turiști, dornici să observe dezastrul.

În anumite locuri, accesul spre faleză a devenit dificil, deoarece străzile din apropierea malului Dunării au fost inundate și închise publicului. Apa a acoperit semafoare și indicatoare rutiere, semn clar că fluviul a depășit cu mult cota de inundație.

Terasele odinioară aglomerate, situate în locații emblematice ale orașului, sunt acum complet înconjurate de apă, care a ajuns până la zidurile unor clădiri istorice renumite, precum Palatul Parlamentului.

„Este imposibil să mai faci o poză cu Parlamentul de jos, din cauza apei care acoperă complet faleza. O să încercăm să fotografiem de pe celălalt mal. Este o clădire superbă, sperăm ca inundaţiile să nu facă pagube mari", s-a îngrijorat o turistă din Italia, potrivit Antena 3 CNN. 

Mulţi turişti au fost luaţi prin surprindere de agitaţia din oraş, de numărul mare de forţe de ordine şi echipe de protecţie civilă vizibile la tot pasul.

Comentarii Facebook