Vineri 27 Septembrie

Minunea digitală din școli a luat sfârșit! Tabletele oferite elevilor în timpul pandemiei trebuie returnate


Pandemia a trecut, iar școala online pare să fie ceva de domeniul trecutului, la fel ca tabletele pe care Guvernul le-a cumpărat în acea perioadă dificilă pentru sistemul de învățământ. 

Statul român a cumpărat 250.000 de tablete, iar administrațiile locale din toată țara au „pompat” bani pentru achiziționarea a încă 100.000, doar să aflăm că trebuie returnate. 

Mai exact, odată încheiată perioada școlii online, majoritatea tabletelor au fost cerute înapoi de directori și puse sub cheie, fără a mai fi folosite vreodată la lecții, notează stirileprotv.ro

Revoltător este că în unele școli elevii au fost anunțați că vor da teste online. Așa că părinții lor trebuie să facă rost de tablete sau de laptopuri.

Reamintim că elevii din unitățile de învățământ preuniversitar au primi  tablete școlare și echipamente IT, în limita valorii de 100 milioane euro, necesare pentru buna desfășurare a cursurilor, ca urmare a situației generate de pandemia COVID-19. Totodată, școlile au fost dotate cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în limita valorii de 50 milioane euro, precum și containere sanitare mobile, în care s-au investit alte 25 milioane euro.

Comentarii Facebook