Mircea Geoană, acuzat de plagiat! Jurnalista Emilia Șercan susține că lucrarea lui de doctorat cuprinde ,,cel puțin 78 de pagini” cu conținut plagiat


Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este acuzat că ar fi plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat. 

Jurnalista Emilia Șercan susține că acesta ar fi plagiat prin traducere, fiind vorba de cel puțin 78 de pagini.

,,Mircea Geoană a plagiat în teza de doctorat din președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și a folosit o tehnică utilizată și de alți politicieni: plagiatul prin traducere.

Cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât totalizează lucrarea, au conținut plagiat  preluat fără atribuire: text, grafice și tabele.

Și în anexele lucrării există conținut plagiat: la o verificare aleatorie, am descoperit în Anexa nr. 2 un număr de 9 pagini cu conținut plagiat.”, a scris Emilia Șercan într-o postare de pe pagina sa. 

Un alt lucru care i-a atras atenția jurnalistei a fost perioada studiilor de doctorat, 12 ani, deși acestea ar trebui să dureze în jur de 4.

,,Geoană și-a susținut teza la Academia de Studiii Economice (ASE) după 12 ani de la momentul în care a devenit doctorand, deși studiile durau, potrivit legii, 4 ani.

ASE, care i-a dat titlul de doctor în 2005, deși l-a înmatriculat în 1993, nu a reușit să explice cum a fost posibil ca Mircea Geoană să fie doctorand în toți acești ani și să nu fie exmatriculat – lucrul acesta îi voi dezvolta într-o continuare a investigației, pe care o voi publica mâine.

Când am început să documentez acest subiect, în Biblioteca Națională erau 16 grade, iar căldura nu funcționa. Săptămâna trecută, când am încheiat documentarea, erau în jur de 30 de grade, iar instalația de aer condiționat nu funcționa.

Plus un gând de final: Astăzi se împlinesc 9 ani de când am publicat primul meu text despre un plagiat într-o teză de doctorat. Era 1 iulie 2015 când am dezvăluit că teza lui Gabriel Oprea, pe atunci era prim-ministru interimar, vicepremier și ministru de interne, era plagiată.

De atunci încoace am publicat dovezi despre zeci de alte plagiate ale unora dintre cei care se consideră sau sunt considerați elita României”, a adăugat jurnalista.

Comentarii Facebook