Vineri 27 Septembrie

Modificări privind obținerea permisului de conducere. Examenul teoretic poate fi dat oriunde în România


Proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere poate fi dată oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu a aplicantului. 

Conform noilor reglementări, candidații care doresc să obțină permisul de conducere pot susține proba teoretică de verificare a cunoștințelor la orice autoritate competentă de pe teritoriul României, cu respectarea condițiilor de vârstă prevăzute de lege.

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia va fi realizat de autoritatea competentă în funcție de domiciliul sau reședința solicitanților, în conformitate cu prevederile art. 231 alin. (2). De asemenea, pentru persoanele care se află la studii în România de cel puțin 6 luni, proba practică va fi susținută în raza autorității competente unde aceștia au adresa de locuință.

Aceste modificări legislative au ca scop simplificarea accesului la obținerea permisului de conducere și adaptarea procesului de examinare în funcție de necesitățile solicitanților, informează Instituția Prefectului Cluj. 

Comentarii Facebook