Vineri 11 Octombrie

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită. Medicul ar fi primit bani, ouă și găini de la pacienți


Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat că ar fi luat mită de la pacienți și rudele lor, procurorii având dovezi că ar fi primit sume de bani de cel puțin 100 de ori. 

Mai mult, medicul ar fi acceptat și produse alimentare, cum ar fi ouă și găini.  

Liberalul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, va ajunge joi la sediul DNA Iași, fiind chemat de urgență de anchetatori pentru audieri. Acesta este vizat de suspiciuni de luare de mită de la pacienți, fostul ministru fiind în prezent chirurg la Spitalul Dimitrie Castroianu din Huși. 

Anchetatorii trebuie să țină cont de faptul că Nelu Tătaru este și parlamentar, în cadrul acestei anchete, și are imunitate. Potrivit legii, parlamentarii pot fi cercetați și puși sub acuzare, dar și trimiși în judecată pentru încălcarea legii. Imunitatea parlamentară îi împiedică pe anchetatori să facă percheziții la domiciliu sau să îl rețină, fără un aviz din partea Camerei din care face parte, în acest caz, Camera Deputaților. Din acest motiv, joi dimineață au fost făcute percheziții doar la spitalul unde acesta își desfășoară activitatea. 

Nelu Tătaru (52 de ani) a fost numit ministru al Sănătății în 26 martie 2020 funcție pe care a ocupat-o până în data de 23 decembrie 2020. 

Din anul 2017 este președintele organizației PNL Vaslui, iar în decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății. La alegerile locale din luna iunie, PNL Vaslui a obţinut la nivel judeţean 23,03% din voturi, iar Nelu Tătaru, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, s-a clasat pe locul al doilea cu un scor de 25,26%, noteză Digi24.ro


Comentarii Facebook