Duminica 8 Septembrie

Noaptea minții! ÎPS Teodosie le-a dat dezlegare jucătorilor la păcănele să doneze banii câștigați bisericilor



ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, stârnește un nou val de controverse. În ultima sa declarație, Arhiepiscopul Tomisului susține că împătimiții jocurilor de noroc au voie să doneze banii câștigați la biserici. ÎPS Teodosie nu pare a fi îngrijorat în legătură cu dependența de jocurile de noroc, un fenomen care a luat amploare în ultimii ani.  

Arhiepiscopul Tomisului a răspuns la o serie de întrebări la un post de radio local. Printre altele, Teodosie a fost întrebat dacă banii care provin din câștiguri la jocurile de noroc pot fi donați bisericii. ÎPS Teodosie a răspuns ferm că oricine are bani, are dreptul să facă ce vrea cu ei. Dacă banii reprezintă câștiguri din jocurile de noroc, nu trebuie să îl împiedice pe cel care i-a obținut să nu-i doneze bisericii. 

Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat într-un interviu recent, la un post de radio local, Arhiepiscopul Tomisului.

Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul.

ÎPS Teodosie avea o altă părere anul trecut

Răspunsul lui ÎPS Teodosie este de-a dreptul surprinzător, ținând cont că anul trecut avea o altă poziție față de acest subiect. Arhiepiscopul spunea despre sălile de jocuri de noroc că sunt „un blestem” și le-a descris ca fiind chiar mai periculoase decât drogurile.

La același radio, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă sunt sau nu binecuvântaţi banii câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină și au fost date ca exemple sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare sau operațiile estetice.

Răspunsul a venit imediat: „Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, pe atunci, arhiepiscopul Tomisului.

În ultimul interviu, însă, Teodosie nu a mai fost atât de contrariat și a dat dezlegare dependenților de păcănele să își doneze câștigurile bisericii.

Comentarii Facebook