Nu e glumă: Președintele unei țări a mutat prin decret Crăciunul în octombrie/ Festivitățile vor începe pe 1 octombrie 2024!


Chiar nu e o farsă: Președintele Venezuela a mutat prin decret Crăciunul în octombrie!

Președintele Nicolas Maduro a decretat că festivitățile de Crăciun vor începe în Venezuela pe 1 octombrie, într-o încercare evidentă de a calma tensiunile și protestele masive care îi contestă legitimitatea ca lider. În cadrul unei apariții televizate, Maduro a declarat:


„Este septembrie și deja se simte Crăciunul. Așa că anul acesta – ca un mod de a vă aduce un omagiu și de a vă mulțumi – voi decreta ca Crăciunul să fie anticipat la 1 octombrie”.

Potrivit The Guardian, deși Maduro promite „pace, fericire și securitate”, decizia sa este văzută de mulți drept o încercare de a distrage atenția de la criza politică și economică gravă pe care guvernul său o traversează, o criză care a declanșat proteste masive și critici internaționale dure.

Criticii susțin că această decizie bizară vine pe fondul acuzațiilor de fraudă electorală și al iminenței unor sancțiuni internaționale împotriva oficialilor de rang înalt din administrația sa. Mutarea Crăciunului mai devreme nu este o noutate pentru Maduro, care a recurs la această strategie de mai multe ori de la preluarea mandatului în 2013. Totuși, în contextul politic actual, această manevră este cu atât mai controversată.

Comentarii Facebook