Sambata 26 Octombrie

O contabilă a plătit salarii iubitului și fiului acestuia, deși nu erau angajați la minister, peste 10 ani. Femeia este de negăsit


O femeie angajată la Direcția de Salarizare a Ministerului Afacerilor Externe, ar fi transferat, începând cu anul 2012, diverse sume de bani în conturile fostului partener și a fiului acestuia, sume care aveau titlu de salar. 

Cei doi ar fi încasat în fiecare lună între 10.000 și 15.000 lei, iar în cei 12 ani suma totală se ridică la peste patru milioane de lei, notează Antena 3 CNN.

Iubitul contabilei susține că a aflat întâmplător că banii care intrau în cont erau, de fapt, de la Ministerul Afacerilor Externe, asta după ce, în primăvara anului 2023, s-a uitat întâmplător într-un extras de cont.

În urmă cu câteva luni, cei doi s-au certat, iar bărbatul a decis ca împreună cu fiul său să meargă să facă denunțul. Contabila și-ar fi virat, spun procurorii, și în contul personal peste un milion și jumătate de lei, însă nu este clar dacă toți banii i s-ar fi cuvenit.

Imediat ce militarii au făcut denunțul, contabila și-ar fi dat demisia, spun surse din anchetă, iar în prezent este căutată. După ce au făcut mai multe cercetări interne, oficialii Ministerului Afacerilor Externe au denunțat-o pe contabilă, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Militar.

Autoritățile fac cercetări pentru o presupusă delapidare cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, femeia și-a dat demisia din Ministerul de Externe și este de negăsit, mai scrie sursa citată anterior. 

MAE a transmis că, în prezent, „există o cercetare în curs”, în acest caz.


Comentarii Facebook