O cunoscută și folositoare componentă Windows va fi înlocuită după 39 de ani. Anunțul surprinzător luat de Microsoft


Una dintre cele mai utilizate și folositoare componente Windows, Control Panel, urmează să fie înlocuită complet.

Scopul este de a îi încuraja pe utilizatori să folosească o aplicație mai nouă din sistemul său de operare, scrie Mashable, potrivit DC News.

Astfel, după aproape 4 decenii, Control Panel, o componentă a Windows încă de la lansarea primului sistem de operare 1.0 în anul 1985, va fi eliminată în favoarea aplicației Settings. Anunțul a fost făcut într-un document de tip „tech support” care a fost publicat de Microsoft, compania fondată de Bill Gates.

”Aplicația Settings oferă o experiență mai modernă și ușor de utilizat. Control Panel este în proces de eliminare treptată în favoarea aplicației Settings”, subliniază Microsoft în document. Settings a fost lansată odată cu Windows 8 în anul 2012. A preluat deja numeroase sarcini care, anterior, erau rezolvate prin intermediul Control Panel.

Chiar dacă Microsoft a început încă din luna octombrie 2020 să redirecționeze utilizatorii Windows de la Control Panel la Settings, iată că noul document confirmă faptul că Microsoft vrea să scoată definitiv cunoscuta componentă.

Compania nu a subliniat când ar urma să se întâmple acest fapt și nu a da niciun calendar până când Control Panel va fi eliminat definitiv. Documentul publicat de Windows sugerează faptul că această componentă va fi ”eliminată treptat”.

zzzzz.png


Comentarii Facebook