Vineri 18 Octombrie

O profesoară de religie a furat banii de excursie a elevilor. Și-a luat concediu medical, cu tot cu cei 7000 de euro


O profesoară de religie și-a ,,făcut plinul” din buzunarele elevilor.

Cadrul didactic din Constanța a strâns 35.000 de lei pentru o excursie care urma să aibă loc la Cazanele Dunării luna viitoare.

Femeia le cerea bani părinților pe WhastApp, fără ca nimeni din conducerea școlii să știe. 

După ce a strâns banii de la 20 de elevi, profesoara și-a luat concediu medical, cu tot cu banii părinților. Profesoara le-a spus părinților că ensiunea unde urmau să fie cazaţi a fost închisă, din cauza unor cazuri de enterocolită. 

Nemulțumiți, părinții au apelat la direcțiune, iar ,,schema” a fost descoperită.

,,A încercat să organizeze o tabără fără a înştiinţa conducerea unităţii, nu a respectat metodologia de organizare a taberelor, nu a întocmit niciun document necesar. Unitatea şcolară a aflat în septembrie de la părinţii nemultumiţi faptul că tabăra a fost anulată pentru că s-ar fi înregistrat cazuri de enterocolită", explică Georgiana Romanov, director adjunct al şcolii, potrivit observator.ro.

Femeia se află momentan în concediu și nu răspunde la telefon. Părinții își cer însă banii înapoi.

,,E un gest foarte urât din partea ei, ar trebui să fie un exemplu pentru copii. Şi oamenii poate că au rupt din banii lor ca să-i trimită copilului să-i facă o plăcere şi poftim surpriză"

,,Am înţeles că nu e prima oară când s-a folosit de anumite sume strânse de la elevi în scopuri proprii", au explicat o parte din părinți.

Inspectoratul școlar susține că profesoara nu poate fi cercetată disciplinar și le recomandă părinților să-şi ceară drepturile în instanţă, dacă nu recuperează banii de la femeie pe cale amiabilă.

Comentarii Facebook