Odată cu sezonul concediilor vine și cel al spargerilor! Cum îți poți proteja casa de hoți când ești plecat în vacanță


Odată cu sezonul concediilor vine și cel al spargerilor, mai ales dacă locuința este nepăzită pentru o perioadă mai lungă de timp. Iată cum îți poți proteja casa de hoți când ești plecat în vacanță. 

Cele mai multe spargeri de locuințe se comit în lunile de vară. Potrivit datelor de la poliție, aproximativ 30 de case sunt sparte în fiecare zi în această perioadă și cum este perioada concediilor, foarte multe persoane lasă locuințele nesupravegheate. 

Obiectele de valoare și banii lichizi sunt întotdeauna în atenția infractorilor, care de la un an la altul vin cu noi metode, care mai de care mai ingenioase, tocmai pentru a pune mâna pe ele. 

În acest sens, polițiștii au venit în atenția românilor cu o serie de sfaturi și recomandări privind siguranța locuinței. 

În primul rând, când plecăm în vacanță e bine să nu anunțăm chiar pe toată lumea, pentru că acest lucru ne crește vulnerabilitatea în fața hoților, în momentul în care postăm pe rețelele de socializare, postăm pe toate sursele de informare că am plecat. 

Este important să anunțăm un vecin de încredere că suntem plecați, deoarece hoții sunt foarte inventivi și după cum bine știm, toate pliantele, toate materialele de promovare, de informare sunt lăsate în fața ușii sau pe clanțele ușilor.

În momentul în care acelea nu sunt ridicate, este clar primul semn că cineva nu este acasă și este plecat în vacanță. Atunci, infractorii nu au nicio reținere să acționeze asupra acelui domiciliu.

În același timp, banii, bijuteriile, lucrurile de valoare recomandăm să fie lăsate într-un loc sigur, la prieteni, la familie, pentru a nu mai purta o grijă în plus în cazul în care se întâmplă să fim victime ale infractorilor care ne sparg casele.

Recomandările noastre către cei care sunt plecați în vacanță sunt să instaleze acele sisteme de supraveghere video, deoarece sunt extrem de necesare. 

Poate de cele mai multe ori spunem că nu îi vor împiedica pe hoți să acționeze și să își ducă planul până la capăt, dar de cele mai multe ori s-a constatat că acestea sunt eficiente", a recomandat Liliana Bulat, duminică, la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook