OMS a declarat epidemia de Variola Maimuței ,,urgență de sănătate publică de interes internațional.” A fost descoperit primul caz și în Europa


După ce OMS a declarat că Variola Maimuței este o ,,urgență de sănătate publică de interes internațional," care a provocat deja sute de decese în Africa, a fost detectată și într-o țară din Europa. 

Este vorba despre Suedia. Persoana depistată a petrecut o perioadă într-o țară din Africa care se confruntă deja cu această epidemie. 

China a anunțat că își consolidează controalele la venirea în țară.

Ce a transmis Organizația Mondială a Sănătății

„Astăzi (miercuri), comitetul de urgenţă s-a reunit şi m-a informat că, în opinia sa, situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă. Numai şeful OMS poate lansa urgenţa de sănătate publică de interes internaţional, la sfatul unui comitet ad-hoc de experţi, notează sursele citate de Agerpres. Mai mult de 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost detectate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.

Mai mult de 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost detectate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.


Comentarii Facebook