Vineri 22 Noiembrie

Patru polițiști de la forțele speciale, reţinuţi pentru tortură şi tentativă de omor, după ce au bătut fără milă un suspect


Patru mascaţi, din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Gorj, au fost reţinuţi pentru tortură şi tentativă de omor, după ce au bătut fără milă un suspect care i-a minţit. 

Cei patru poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale s-au enervat în momentul în care suspectul, un bărbat cercetat pentru ultraj după ce a lovit un poliţist cu oglinda maşinii, i-a minţit cu privire la locaţia în care se află maşina implicată. Procurorii au descoperit că victima a fost snopită în bătaie, atât în autospeciala MAI, cât şi în sediul Poliţiei Novaci, în timp ce era încătuşată cu mâinile la spate. Mascaţii l-au lovit atât de rău încât medicii au decis că loviturile i-au pus viaţa în pericol, scrie Antena 3.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, astăzi, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj pentru a face verificări în acest caz.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2022, orele 22:00, a patru suspecţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, faptă prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal şi tortură, faptă prevăzută de art. 282 alin. 1 lit. a Cod penal.

Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 - 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj - Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată, cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Se precizează însă că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, dar această acţiune a procurorului nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte.


Comentarii Facebook